וירג'יניה
וירג'יניה היא מדינה בחוף המזרחי של ארצות הברית. שמה נקרא על שמה של המלכה אליזבת הראשונה אשר נקראה גם המלכה הבתולה. וירג'יניה הייתה אחת מתוך 13 המושבות אשר מרדו בבריטניה בשנת 1776 והיא גם אחת מן המדינות הראשונות של ארצות הברית. מתוך וירג'יניה יצאו מספר מנהיגים חשובים כמו: ג'ורג' וושינגטון ותומאס ג'פרסון. כמו כן, שישה מנשיאי ארצות הברית נולדו במדינה זו. וירג'יניה היא מדינה שבעברה השתיישכה למדינות הדרום והעבדות הייתה מותרת בה. צפון המדינה מורכב מפרברים של העיר וושינגטון, בה ממוקמים משרדי ממשלה רבים ותעשיית ההיטק. דרום מזרח המדינה מתאפיין במספר רב של בסיסי צבא גדולים.
ההיסטוריה של מדינת וירג'יניה
האנשים הראשונים הגיעו לוירג'יניה לפני 12,000 שנים. התיישבויות קבועות באזור זה החלו רק לאחר 7000 שנים נוספות. המתיישבים הראשונים היו האנגלים שהגיעו לשטח זה והקימו את ג'יימסטאון. התיישבות זו החלה בשנת 1607. עיר זו נוסדה על ידי קפאן ג'ון סמית אשר הגיע עם 107 מתיישבים נוספים. נשלחת מתיישבים זו גילתה כי אדמת וירג'יניה פוריה מאוד לגידול של טבק. הם ביססו ענף זה וזה הבטיח את הכלכלה הראשונית באזור. בזמן זה התיישבו במדינה גם שבטים אינדיאנים רבים.
משנת 1616 ג'יימסטאון הייתה לעיר בירה של וירג'יניה, ב- 1699 דבר זה השתנה וויליאמסבורג הוכרזה כבירת המדינה. בירה זו נקראה על שם המלך ויליאם השלישי. בהמשך היה שינוי נוסף בעקבות המהפכה האמריקאית ובירת המדינה הפכה להיות העיר ריצ'מונד. הסיבה לכך הייתה החשש של תומאס ג'פרסון כי מיקומה של ויליאמסבורג ליד חוף הים הוא אינו אסטרטגי ועלול להיות חשוף לפגיעות מצד הבריטים.
שטחה של וירג'יניה היה גדול מאוד ולאורך התקופות השטח שלה קוצץ לטובת מדינות אחרות. בשנת 1790 חלק ממנה הועבר למחוז קולומביה, אך חזר אליה בשנת 1847. בשנת 1792 טריטוריית קנטקי שהייתה חלק מויג'יניה הפכה למדינה עצמאית ובשנת 1861 בזמן מלחמת האזרחים המאריקנית רוב המדינה הצטרף לקונפדרציה ולכן נשא ממנה חלק קטן אשר היה נאמן לברית. החלק הזה בהמשך הפך להיות וירג'יניה המערבית. בשנת 1862 המדינה הצטרפה סופית למדינות האיחוד ובשנת 1870 התתקבלה חזרה כמדינה של ארצות הברית.
זמן מלחמת האזרחים הביאה לקרבות רבות בוירג'יניה אשר התרחשו בעיקר כי היתה קרובה למדינות הצפון.הקרבה הזו היוותה לאחר מכן גם יתרון כי זה עזר לה להשתקם דיי מהר לאחר המלחמה.
כיום וירג'יניה נחשבת לאחת מן המדינות המבוססות כלכלית ולעשירה ממדינות הדרום. יש בה מערכת חינוך טובה ומאוד נחשבת, אחוזי האבטלה בה נמוכים מאוד משאר המדינות ולכלכלה החקלאית שבה יש ערך חשוב מאוד. בעשורים האחרונים ניתן לראות בה גם תעשיות עתירות ידע כמו פיתוח שבבי מחשב.
וירג'יניה גיאוגרפית
וירג'יניה ממוקמת בחוף המזרחי של ארצות הברית. גבולותיה הם מערב וירג'יניה, מרילנד בצפון, האוקיינוס האטלנטי במזרח, בצפון קרוליינה, בדרום עם טנסי ובמערב עם קנטקי. כיום המדינה נחשבת לחלק ממדינות הדרום של ארצות הברית. בוירג'יניה תוכלו להנות משפע עצום של יערות וצמחייה טבעית. חלקה המזרחי מישורי יחסית ויש בו נהרות רחבים שנשפכים למפרץ צ'ספיק. חלקה המערבי של המדינה מורכב מגבהות והרים עם נוף מרשים במיוחד.
הממשל והפוליטיקה בוירג'יניה
וירג'יניה של היום היא רפובליקה בעלת שלוש רשויות. הרשות המבצעת הכוללת את מושל מדינת וירג'יניה, סגן המושל, התובע הראשי, מזכיר המדינה, שר האוצר, שר החינוך. כל בעלי התפקידים נבחרים בנפרד לתקופה של ארבע שנים, ויכולים להיבחר לשתי קדנציות בלבד. הרשות המחוקקת אשר בנויה משני בתים: האסיפה הלאומית והסנאט. בבית המחוקקים יש 40 חברי סנאט שנבחרים לתקופה של ארבע שנים ועוד 100 חברי אסיפה אשר נבחרים לתקופה של שנתיים. בחירות נעשות מידי שנתיים. הרשות השופטת, בראשה עומד בית המשפט העליון.בבית המשפט העליון יש שבעה שופטים שממונים על ידי המושל והם מאושרים על ידי בית המחוקקים. המדינה מחולקת מנהלית ל- 95 מחוזות ו- 38 ערים עצמאיות אשר מתנהלות במעמד שווה למחוזות.
שינויים פוליטיים בוירג'יניה לאורך השנים
וירג'ניה עברה הרבה במהלך השנים מבחינה פוליטית. לאורך המאה העשרים היא עשתה מעבר ממדינה דרומית, כפרית ושמרנית למדינה פלורליסטית עם סביבה פוליטית יותר מתונה. מדינה זו הייתה ידועה עם היסטוריית העבדות האפרו- אמריקאית שהייתה בה עד לאחר שנחקקו חוקי זכויות האזרח בשנות ה-60. חוקים אלו הפסיקו את האפליה וההפרדה הגזעית שהייתה במדינה. בשנות החמישים עוד היה קיים בה האיסור על נישואים בין שחורים ללבנים. בשנה זו הזוג לאווינג שאולץ לעזוב את וירג'יניה בשל כך, עתרו נגד חוק זה ובית המשפט פסל את החוק בשל היותו גזעני.
המפלגה הדמוקרטית שלטה בפוליטיקה של וירג'יניה לאורך המחצית הראשונה של המאה העשרים. אזורים כפריים בדרום המדינה ובמערב המדינה החלו לתמוך במפלגה הרפובליקנית ועם השנים זה הגיע לשיא בשנת 1964 כאשר ארבע מדינות בדרום עברו לתמוך יחד ברפובליקנים. שנה זו סימנה את ראשית המעבר של המדינה לתמיכה במפלגה הרפובליקנית. מעבר זה החזיק עד שנת 2008 כאשר זכה ברק אובמה שהיה לדמוקרט הראשון מאז שנת 1964. מהזמן שאובמה נבחר, המדינה מתנדנדת בין שתי המפלגות.
הכלכלה בוירג'יניה
הממשל הפדרלי של ארצות אשר רבות מהסוכנויות שלו נמצאות בוירג'יניה הוא כיום מקור ההכנסה העיקרי של המדינה. הסוכנויות כיום מספקות קרוב ל- 900,000 מקומות עבודה. תוכלו למצוא בין הסוכנויות את סוכנות הביון המרכזית, מחלקת ההגנה של ארצות הברית, הקרן הלאומית למדע, משרד הסיור הלאומי, משרד הפטנטים ועוד. מעבר לכך, בדרום מזרח המדינה ממוקמים בסיסים צבאיים רבים. מקור הכנסה נוסף אשר החל עוד מראשיתה של המדינה הוא הגידול החקלאי של טבק, אגוזים, עגבניות וסויה. כיום מתמקדת המדינה בפיתוח הייטק ושבבי מחשב.
הערים הגדולות בוירג'יניה
- שליש מאוכלוסיית המדינה גרה בצפון וירג'יניה, צמוד לוושינגטון די. סי בירת ארצות הברית. האמפטון רודס הוא האזור השני המאוכלס ביותר. והאזור השלישי בגודלו היא העיר ריצ'מונד שהיא בירת המדינה. שאר האוכלוסייה מתיישבת באזורים הכפריים של המדינה.